Σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο EURACTIV ο Ρώσος Πρέσβης στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, είπε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν έχει πεθάνει αλλά είναι απλά η «Ωραία Κοιμωμένη», προειδοποιώντας την Ευρώπη ότι οι κυρώσεις θα της γυρίσουν μπούμερανγκ.

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε ότι αυτοί που θα υποφέρουν είναι οι Ευρωπαίοι διότι η Ρωσία θα βρει άλλους να πουλήσει το φυσικό της αέριο και υπογράμμισε ότι η Μόσχα όχι μόνο «θα επιβιώσει» από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις αλλά στο τέλος της ημέρας θα γυρίσουν μπούμερανγκ σε όσους τις επιβάλουν.

Σε σχέση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι που ισχυρίζεται ότι η Μόσχα τον θέλει νεκρό, εξέφρασε την ελπίδα να μην σκοτωθεί σε κάποια στρατιωτική επιχείρηση διότι όπως είπε τον περιμένουν ειδικά δικαστήρια. Όπως τόνισε, η δολοφονία ηγετών είναι πρακτική άλλου κράτους όχι της Μόσχας, αφήνοντας υπαινιγμούς για τις ΗΠΑ.

Αναφορικά με την κατάληψη του Τσερνόμπιλ, υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις Ζελένσκι περί επαναφοράς της Ουκρανίας στο πυρηνικό καθεστώς είναι ανησυχητικές. Ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία δεν είχε ποτέ πυρηνικό καθεστώς, ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης που ήταν πυρηνική δύναμη. Γνωστοποίησε ότι η Ουκρανία έχει τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς που λειτουργούν, συν έναν πέμπτο – το Τσερνόμπιλ.

Επιπλέον, είπε η Ουκρανία έχει διατηρήσει αρκετή επιστημονική τεχνογνωσία για να κάνει τη λεγόμενη βρώμικη βόμβα και εάν έχει τέτοιες προθέσεις ο Ζελένσκι τότε οι κυρώσεις της παγκόσμιας κοινότητας δεν πρέπει να στραφούν στη Ρωσία αλλά στην Ουκρανία.