Nα πολεμήσουν για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από τους Ρώσους εισβολείς καλεί τους πολίτες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο διάγγελμά του μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι διευρύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, καλεί τον λαό του να συνεχίσει να αμύνεται με όλη του τη δύναμη κατά του ρωσικού σφυροκοπήματος.

«Ο κόσμος βλέπει. Οι Ουκρανοί είναι δυνατοί. Οι Ουκρανοί είναι γενναίοι. Οι Ουκρανοί είναι στη χώρα τους και δεν θα παραδοθούν ποτέ», ήταν το εμψυχωτικό μήνυμα του Βολόντιμιρ Ζελένσκι στον ουκρανικό λαό, ο οποίος μάχεται με «νύχια και με δόντια» κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

«Θα αγωνιστούμε όσο χρειάζεται για να απελευθερωθεί η χώρα (…) O εχθρός δεν έχει καμία πιθανότητα σε αυτόν τον αδιαμφισβήτητο εμφύλιο πόλεμο» διαμηνύει ο πρόεδρος της Ουκρανίας. 

Ο ρωσικός στρατός έλαβε σήμερα Σάββατο τη διαταγή να διευρύνει την επίθεσή του προς όλες τις κατευθύνσεις παρά την αυξανόμενη διεθνή κατακραυγή, καθώς η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις.

«Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν «επιτυχίες». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.

Πυρά του ρωσικού πυροβολικού σκότωσαν 19 αμάχους και τραυμάτισαν άλλους 73 σήμερα στην περιοχή του Νονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Το Sky News, μετέδωσε ότι συνολικά 27 χώρες συμφώνησαν να ενισχύουν με οπλισμό τις ουκρανικές δυνάμεις μετά από τηλεδιάσκεψη δωρητών χωρών που οργάνωσε αργά την Παρασκευή ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας. Το εμπάργκο όπλων ήρε και το Βερολίνο. 

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Διευρύνουμε την επιθεση προς όλες τις κατευθύνσεις

Την ίδια ώρα ο ρωσικός στρατός έλαβε σήμερα τη διαταγή να διευρύνει την επίθεσή του προς όλες τις κατευθύνσεις παρά την αυξανόμενη διεθνή κατακραυγή, καθώς η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν "επιτυχίες".

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.

Να σημειωθεί πως έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία οι δυνάμεις Τσετσένων μαχητών του συμμάχου του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ.

Ο οπλισμός θα περιλαμβάνει αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, καθώς και πυρομαχικά, αλλά και ιατρικές προμήθειες.