Δεν έκρυψε την οργή του on air ο Ρώσος δημοσιογράφος, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, για την απώλεια της βίλας του στην Ιταλία, που βρίσκεται δίπλα στο πολυτελές οίκημα του Αμερικανού ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, εξαιτίας των ευρωπαϊκών κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αγόρασα το σπίτι, πλήρωσα τρελό ποσό φόρων, έκανα τα πάντα. Και ξαφνικά κάποιος παίρνει μια απόφαση ότι αυτός ο δημοσιογράφος είναι τώρα στον κατάλογο των κυρώσεων. Και αμέσως επηρεάζει την ακίνητη περιουσία σου. Περίμενε ένα λεπτό. Αλλά μας είπατε ότι η Ευρώπη έχει ιερά δικαιώματα ιδιοκτησίας!», είπε μεταξύ άλλων σε κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι.

Παράπονα

Ο Ρώσος δημοσιογράφος παραπονέθηκε για τις κυρώσεις, συγκρίνοντας τη μεταχείριση των Ρώσων από άλλα έθνη με τον Ψυχρό Πόλεμο. «Ξαφνικά, τώρα λένε: «Είσαι Ρώσος; Τότε θα κλείσουμε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, αν είναι στην Ευρώπη», τόνισε.

Ο Σολοβιόφ υπερασπίζεται από το τηλεοπτικό πλατό με σθένος το Κρεμλίνο και έχει χαρακτηριστεί φερέφωνο του Πούτιν. Στο παρελθόν, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με αφορμή την μεγάλη περιουσία του και τις θέσεις που εκφράζει δημόσια.