Ολοκληρωτικά άλλαξε από τη μία μέρα στην άλλη η ζωή των κατοίκων της Ουκρανίας, μετά τη ρωσική εισβολή. Οι πολίτες του Κιέβου αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους, από τα σπίτια τους και ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να φύγουν από την πόλη.

Έτσι, το απόλυτο χάος επικρατεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Κιέβου με τους κατοίκους να ψάχνουν μια θέση στα τρένα.

Οι αποβάθρες «βουλιάζουν» από κόσμο ειδικά μετά την προειδοποίηση από τη Ρωσία για μαζική επίθεση στο Κίεβο. Όλοι θέλουν να φύγουν προς τα δυτικά για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

Η ζωή στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχει αλλάξει δραματικά. Ηδη οι ελλείψεις είναι πολλές και οι ουρές ατελείωτες. «Κρέας δεν έχουμε. Υπάρχει έλλειψη, νερά έχει ακόμα, ψωμί δεν υπάρχει», είπε ο Τάσος Τσιάμης μιλώντας στην εκπομπή Live News από το Κίεβο.

Όταν δεν ζουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς όλος ο χρόνος αφιερώνεται στην κατασκευή μολότοφ και τη θωράκιση με κάθε μέσο της πόλης, καθώς το Κίεβο ετοιμάζεται για οδομαχίες.

Στους δρόμους πλέον η κίνηση γίνεται μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, αφού οι σειρήνες χτυπάνε διαρκώς και όλοι τρέχουν στα καταφύγια.