Αντίθετο απέναντι στις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία τίθεται το Πεκίνο, ειδικά εκείνες που έχουν ξεκινήσει μονομερώς, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας (CBIRC), Guo Shuqing.

«Όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις, δεν τις εγκρίνουμε, και συγκεκριμένα δεν εγκρίνουμε κυρώσεις που έχουν ξεκινήσει μονομερώς, επειδή είναι αναποτελεσματικές και έχουν πολύ μικρή νομική βάση», ανέφερε στο RIA Novosti.

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στο δημόσιο χρέος της Ρωσίας, ενώ την επιβολή κυρώσεων σε πέντε ρωσικές τράπεζες ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Hua Chunying, έκανε φανερή την αντίθεση της Κίνας στις κυρώσεις της Μόσχας αναφέροντας ότι η Κίνα αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε μονομερείς αντιρωσικές κυρώσεις και το Πεκίνο δεν θεώρησε ποτέ αυτή τη μέθοδο τον καλύτερο τρόπο επίλυσης προβλημάτων.

«Δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιες κυρώσεις, επιπλέον, συνεχίζουμε να διατηρούμε κανονικούς εμπορικούς, οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς δεσμούς με τα σχετικά μέρη», είπε στο RIA Novosti.