Φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν μαθητές του δημοτικού μέσα σε κελιά και αστυνομικές κλούβες ανέβασαν στο Διαδίκτυο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης και το δίκτυο Nexta. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στις αρχές της Μόσχας να συλλαμβάνουν ακόμη και παιδιά επειδή συμμετείχαν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα παιδιά κραδαίνουν πλακάτ με αντιπολεμικά συνθήματα και λουλούδια.



Το δίκτυο Nexta «ανέβασε» βίντεο στο Twitter στο οποίο φαίνεται ένα παιδάκι να κλαίει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Παράλληλα, Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της ντροπής με λιλιπούτειους μαθητές να κάθονται μέσα σε αστυνομικές κλούβες με σκυθρωπά πρόσωπά. Τα παιδιά συνελήφθησαν από τις αρχές γιατί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα με χιλιάδες πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιπολεμικοί διαδηλωτές στη Ρωσία κινδυνεύουν με φυλάκιση και κατηγορίες για προδοσία επειδή εκφράζουν τη διαφωνία τους ενάντια στον πόλεμο του Πούτιν.

34

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε χιλιάδες ανθρώπους να βγουν στους δρόμους καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσεγγίζουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Oι φωτογραφίες δείχνουν τρία παιδιά που συμμετείχαν στις χθεσινές διαδηλώσεις, να έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία της Μόσχας.

Τα παιδιά κάθονται στο πίσω μέρος του αστυνομικού βαν και κραδαίνουν λουλούδια και πανό με το σύνθημα «όχι πόλεμος» .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές βρίσκονταν με τις μητέρες τους έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μόσχα για να αφήσουν λίγα λουλούδια. Και τότε οι αρχές τους συνέλαβαν.

35

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Ιλία Γιασίν είναι ένας από τους χιλιάδες διαδηλωτές που αψηφούν τις απειλές της Μόσχας και διαδηλώνουν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα πολεμικά σχέδια του ηγέτη τους, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχεδόν 7.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής από τη ρωσική αστυνομία σε 50 πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την «OVD-Info» - μία οργάνωση που καταγράφει τις διαδηλώσεις στη χώρα.

Σε μία από τις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα κορίτσι να κραδαίνει ένα πλακάτ που γράφει στα ρωσικά «Όχι πόλεμος» και γύρω από τις λέξεις, είναι ζωγραφισμένες μικρές ρωσικές και ουκρανικές σημαίες. Στα δεξιά, οι δύο σημαίες συνοδεύονται από μία μικρή ροζ καρδιά, που λέει «Ρωσία συν Ουκρανία ίσον αγάπη».

36