Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
rosia_oukrania
Διεθνή

Ουκρανία – Σπαρακτική δήλωση του δήμαρχου Χερσώνας: «Ο στρατός έχει ηττηθεί, δεν έχουμε όπλα»

«Tα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται παντού», σημείωσε

Σε μία σπαρακτική δήλωση ο δήμαρχος της Χερσώνας της Ουκρανίας περιέγραψε την κατάσταση στην πόλη στο CNN, λέγοντας πως πλέον τα όπλα έχουν τελειώσει, ο στρατός της Ουκρανίας έχει ηττηθεί και η Ρωσία επελαύνει.

Τη δήλωση του δημάρχου Ιγκόρ Κολικάγεφ μετέδωσε το CNN. Ο Κολικάγεφ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε όπλα για να αντισταθούμε στις δυνάμεις της Ρωσίας που περικύκλωσαν την πόλη. Οι κάτοικοι της Χερσώνας είναι άοπλοι. Δεν έχουμε όπλα για να προχωρήσουμε σε ένοπλη αντίσταση».

Σημείωσε πως ο ουκρανικός στρατός πλέον δεν βρίσκεται στην πόλη: «Δεν έχουμε στρατό στην πόλη. Ο στρατός έχει ηττηθεί. Ο ουκρανικός στρατός έπρεπε να υποχωρήσει. Έχουν υποχωρήσει προς την πόλη Νικολάεφ».

Πρόσθεσε, δε, πως «τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται παντού».

Συνέχισε λέγοντας πως τα ρωσικά στρατεύματα δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν έρθει ο ουκρανικό στρατός στην πόλη, λέγοντας πως ο μόνος τρόπος να έρθει βοήθεια είναι από την Κριμαία, που είναι ρωσική.

Τόνισε πως υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, «έχουμε ασθενείς με καρκίνο, παιδιά που χρειάζονται φάρμακα. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να τους παράσχουμε φάρμακα».