Τo Mega ήταν στο σημείο των δραματικών εξελίξεων στο Ιρπίν και κατέγραψε καρέ - καρέ τους βομβαρδισμούς την ώρα που απεγνωσμένοι άμαχοι επιχειρούσαν να διαφύγουν. Η πόλη βομβαρδίζεται και εκατοντάδες πολίτες προσπαθούν να σωθούν και κατέγραψε εικόνες που σοκάρουν. Μία μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της δεν τα κατάφεραν.

Η σορός της μητέρας δίπλα στα παιδιά της. Δεν κατάφερε να τα προστατεύσει. Στο ματωμένο της χέρι διακρίνεται η βέρα της. Ο σύζυγος και πατέρας των δύο παιδιών πιθανότατα βρίσκεται στο μέτωπο πολεμώντας για την ελευθερία της Ουκρανίας.

Εκκενώνεται το Ιρπίν

Από εχθές το πρωί το Ιρπίν βομβαρδίζεται. Σπίτια καίγονται. Τα πυρά πλησιάζουν όλο και πιο κοντά. Πολίτες και δημοσιογράφοι ξαπλώνουν στο έδαφος.

Λίγα μέτρα από την γκρεμισμένη γέφυρα που ενώνει το Ιρπίν με το Κίεβο δεκάδες πολίτες τρέχουν να σωθούν, ακούγονται βομβαρδισμοί, ξαπλώνουν κάτω. Ξανασηκώνονται, συνεχίζουν να τρέχουν χωρίς να κοιτάνε πίσω.

Ανάμεσά τους, ηλικιωμένοι, οικογένειες με μικρά παιδιά. Ένας στρατιώτης κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί. Το βοηθά να επιβιβαστεί στο λεωφορείο που θα το απομακρύνει από την εμπόλεμη ζώνη.

Η ουκρανική αστυνομία σάρωσε όλη την πόλη και ενημέρωσε τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή.