Περαιτέρω ενέργειες για να συνεχίσει να θέτει τη Ρωσία αντιμέτωπη με την απόφασή της να ξεκινήσει έναν αδικαιολόγητο πόλεμο κατά της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. 

Στις ενέργειες αυτές περιλαμβάνεται και η απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα στις ΗΠΑ

«Απαγορεύουμε κάθε εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου» είπε ο Τζο Μπάιντεν και συμπλήρωσε πως «είμαστε ενωμένοι, δεν χρηματοδοτούμε τον πόλεμο του Πούτιν».

Μάλιστα, εξήγησε πως κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε συνεργασία με τους συμμάχους της χώρας, ενώ παραδέχτηκε πως «το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα έχει επιπτώσεις και για εμάς». «Ο αμερικανικός λαός θα επιφέρει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα» στην ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είπε αιτιολογώντας την απόφαση.

Παράλληλα, σημείωσε πως «στην απόφαση συμφώνησαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι».

Σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε πως κατανοεί πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτή την τακτική όλες οι χώρες. Τέλος, παραδέχτηκε αυτό που ήταν άλλωστε αναμενόμενο, δηλαδή πως «οι τιμές της βενζίνης θα αυξηθούν».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ουκρανία»

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ουκρανία», ενώ ξεκαθάρισε πως «οι ΗΠΑ θα συνδράμουν από την πλευρά τους στην υποδοχή προσφύγων».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία και έχουν «ακρωτηριάσει» την οικονομία της Ρωσίας.

Επιπροσθέτως, προέτρεψε και τους ευρωπαίους να μειώσουν την ενεργειακή τους εξάρτηση από τους Ρώσους.

«Ο Πούτιν δεν θα κερδίσει ποτέ»

Ακόμα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Ρωσίας, λέγοντας πως «ο Πούτιν προχωράει στα καταστροφικά του σχέδια χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Χτυπάει αμάχους, σχολεία».

 Παρά τον μακρύ κατάλογο κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στον Ρώσο πρόεδρο, ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι «ο Πούτιν φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει τη δολοφονική του πορεία, ανεξάρτητα από το κόστος».

«Αυτό είναι ήδη ξεκάθαρο, η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ μια νίκη για τον Πούτιν. Ο Πούτιν μπορεί να καταφέρει να καταλάβει μια πόλη, αλλά ποτέ δεν θα μπορέσει να κρατήσει τη χώρα», πρόσθεσε.

Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.

Oι ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ