«Fake news» χαρακτήρισε η Ρωσία τις καταγγελίες της Ουκρανίας ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα νοσοκομείο Παίδων και μαιευτήριο στη Μαριούπολη, παρά το γεγονός ότι από χθες κυκλοφορούν συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο που δείχνουν εγκυμονούσες και μανάδες με παιδιά στην αγκαλιά τους να απομακρύνονται τραυματισμένες από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένκσι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διεξάγει γενοκτονία.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, μετά τον βομβαρδισμό, φαίνεται μια έγκυος γυναίκα να απομακρύνεται από το κτίριο σε φορείο και μια μάνα
κλαίει σφίγγοντας στην αγκαλιά το παιδί της.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CBS News (@cbsnews)


Ωστόσο, η Ρωσία δηλώνει ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Παίδων είναι «fake news», εξηγώντας πως επρόκειτο για μια πρώην μαιευτική κλινική, η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.

«Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις», ανέφερε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Πολιάνσκι υπογράμμισε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από τον οποίο οι Ουκρανοί έριχναν πυρά.

Μάλιστα, βίντεο που κυκλοφόρησε από τη Ρωσία δείχνει άνδρες του τάγματος Αζόφ να «κρύβονται» στην ταράτσα του νοσοκομείου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, χωρίς ωστόσο αυτό να αποδεικνύει ότι μέσα στο νοσοκομείο δεν υπήρχαν μανάδες και μικρά παιδιά.