Ο Ουκρανός χορευτής Σεργκέι Πολούνιν, ακύρωσε την παράστασή του στο θέατρο Ντέλι Αρτσιμπόλντι του Μιλάνου, όπου ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Απριλίου με το μπαλέτο «Ρασπούτιν».

Ο Πολούνιν επικαλέσθηκε λόγους υγείας, κάνοντας γνωστό ότι υπέστη ρήξη του αχίλλειου τένοντα.

Ο Τζανμάριο Λογκόνι, ο διευθυντής του θεάτρου Αρτσιμπόλντι, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, δήλωσε ότι «όπως πληροφορήθηκε, ο Ουκρανός χορευτής βρίσκεται στο Ντουμπάι όπου και θα υποβληθεί σε επέμβαση» και «μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο αποφάσισε να ακυρώσει τις παραστάσεις του».

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, πολλοί υπενθύμισαν ότι ο Πολούνιν είχε κάνει ένα τατουάζ με το πρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν στο στήθος του.



Ο ειδησεογραφικός όμιλος Μπερλουσκόνι μεταδίδει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, ο χορευτής μπορεί να υπέστη ψυχολογική κατάρρευση πριν το ατύχημα στο πόδι» και υπενθυμίζει παράλληλα ότι «συνεργάτες του πασίγνωστου καλλιτέχνη, τις περασμένες ημέρες έκαναν γνωστό ότι παρακολούθησε με μεγάλο πόνο ψυχής την κατάληψη της Χερσώνας από τον ρωσικό στρατό».

Πρόκειται για την πόλη στην οποία ο Σεργκέι Πολούνιν γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα ως κλασικός χορευτής.