Συλλυπητήριο μήνυμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οικογένεια του δημοσιογράφου που έχασε τη ζωή του. 

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Brent Renaud που έχασε τη ζωή του καταγράφοντας την σκληρότητα και το κακό που επιβλήθηκε στους ανθρώπους της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Είθε η ζωή και η θυσία του Brent να εμπνεύσουν τον κόσμο να σταθεί στον αγώνα για τις δυνάμεις του φωτός ενάντια στις δυνάμεις του σκότους», έγραψε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο Twitter.

Στην ανάρτησή του, ο Ουκρανός πρόεδρος δημοσίευσε αντίγραφο του γράμματος που απέστειλε στην οικογένεια του δημοσιογράφου. «Οι άνθρωποι της Ουκρανίας πενθούν μαζί σας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Ζελένσκι στο γράμμα του.

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος Brent Renaud, 51 ετών, σκοτώθηκε όταν ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου στην περιοχή του Ιρπίν, έξω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Επίσης, σήμερα, Δευτέρα, έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε ένας δημοσιογράφος του Αμερικανικού δικτύου Fox News, όταν βρισκόταν έξω από το Κίεβο.