Ο Γιώργος Ανδρουλάκης, πατέρας του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη μίλησε στην εκπομπή «Live News» για την απομάκρυνση του γιου από τη Μαριούπολη, με το ελληνικό κονβόι εκκένωσης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης είναι ιδιαίτερα ευγνώμονες για την εξέλιξη των πραγμάτων. Αποκάλυψε πως γνώριζε για την επιχείρηση της εκκένωσης, ωστόσο για λόγους ασφαλείας δεν ήθελε να αναφέρει κάτι, μέχρι να βεβαιωθούν πως βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.

Αυτή τη στιγμή το ελληνικό κονβόι βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, όπου θα διανυκτερεύσουν και την επόμενη μέρα θα προχωρήσουν προς τα σύνορα της Μολδαβίας.

«Το καλό είναι πως συνοδεύονται από την Αστυνομία και ένα στρατιωτικό τμήμα των Ουκρανών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δένδιας: Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στη πατρίδα μας

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε στη Βουλή πως ο πρόξενος της χώρας στη Μαριούπολη βρισκόταν στον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

«Μέσα στο πολεμικό πλαίσιο που προκλήθηκε από Ρωσική εισβολή βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ομογενείς και διπλωμάτες μας! Σας ενημερώνω ότι τη στιγμή αυτή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα προξένου από Μαριούπολη, μαζί με το προσωπικού του ΟΑΣΕ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Εξωτερικών και πρόσθεσε:

«Βρίσκονται ήδη στη κατεύθυνση στη Ζαπορίζια! Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στη πατρίδα μας! Ούτως ή άλλως, θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του στη Μαριούπολη στη προσπάθεια να προστατεύσει και βοηθήσει τους ομογενείς όπως και του πρέσβη και προξένου στη Μαριούπολη τιμούν τη πατρίδα μας, τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου, τους ευχαριστώ πολύ».