Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι πολίτες στην πολιορκούμενη Μαριούπολη.

 Αυτό ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν 1.000 με 1.200 άτομα.


Ο βομβαρδισμός έγινε από αεροπλάνο, σύμφωνα με αναφορές.

 Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δημοσίευσε τις παρακάτω εικόνες στις οποίες φαίνεται το θέατρο -με εμφανείς τις επιρροές από την Αρχαία Ελλάδα- πριν και μετά τον βομβαρδισμό.

  Νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό που προκάλεσε πυρκαγιά σε μια αγορά στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η ουκρανική κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

 Η φωτιά κατασβέστηκε αργότερα, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

 Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για επίθεση σε αμάχους στη Μαριούπολη

Παράλληλα, οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα σήμερα τη Μαριούπολη, με προορισμό τη Ζαπορίζια.

 Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

 Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

 «Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

 Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.

 Σώος ο Έλληνας πρόξενος

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης έφτασε νωρίτερα αισίως στη Ζαπορίζια, όπου και θα διανυκτερεύσει.

 Στη συγκεκριμένη πόλη της Ουκρανίας, όπως και σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, μετά την εισβολή της Ρωσίας και την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία το βράδυ.