Η ρωσική επίθεση εναντίον ενός σημαντικού θεάτρου της πόλης, όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλές εκατοντάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, προκάλεσε οργή και αποτροπιασμό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι τελευταίες πληροφορίες δίνουν «ανάσα» σε σχέση με την κατάσταση, καθώς όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, το καταφύγιο των αμάχων κάτω από το κτίσμα του θεάτρου (μεγάλο μέρος του οποίου κατέρρευσε) φαίνεται πως άντεξε στην επίθεση και επιζώντες έχουν αρχίσει να βγαίνουν ζωντανοί, καθώς απομακρύνονται τα συντρίμμια.

Το πρωί της Πέμπτης οι αρχές της Ουκρανίας κατηγόρησαν τη Ρωσία πως την Τετάρτη κατέστρεψαν θέατρο έπειτα από αεροπορικό βομβαρδισμό. Σημειώνεται ότι στο μέρος είχαν καταφύγει πάνω από 1.000 άνθρωποι για να προστατευτούν. «Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ», ανέφερε ο δήμος της Μαριούπολης μέσω Telegram.

Η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, ειδικευμένη στις δορυφορικές εικόνες, έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφία του Δραματικού Θεάτρου που τραβήχτηκε τη Δευτέρα, κατ’ αυτήν. Στο στιγμιότυπο αυτό, διακρίνεται η λέξη «παιδιά» γραμμένη στο έδαφος με τεράστια λευκά γράμματα στη ρωσική γλώσσα, μπροστά και πίσω από το κτίριο.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της έπληξαν το κτίριο, κατηγορεί εθνικιστές του τάγματος Αζόφ.