Έντονη συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Ουκρανία ο θάνατος μίας 48χρονης γιατρού και μητέρας 12 παιδιών, όπου και έχασε τη ζωή της στο Ντονέτσκ πολεμώντας τους Ρώσους.

Με την οικογένειά της, τον σύζυγό της, τα έξι βιολογικά της παιδιά και άλλα έξι ορφανά που υιοθέτησε να είναι απαρηγόρητη, υποστηρίζουν την ίδια στιγμή ότι δεν έχουν λάβει ακόμη τη σορό της, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Η Όλγα Σεμιντιάνοβα σκοτώθηκε στις 3 Μαρτίου, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, από το 2014 υπηρετούσε στον ουκρανικό στρατό ενώ πέθανε από τραύμα στο στομάχι. Παρ’όλο που είχαν σκοτωθεί αρκετοί στρατιώτες στη μονάδα της, αυτή συνέχισε να πολεμά.



Η κόρη της 48χρονης, Τζούλια, μιλώντας στη «Τhe Sun», «λύγισε» για το χαμό της αγαπημένης της μητέρας. «Προσπαθούσε να σώσει τους στρατιώτες μέχρι το τέλος. Έχουμε φωτογραφίες από την περιοχή όπου σκοτώθηκε, αλλά επειδή ακόμη μαίνονται σφοδρές μάχες, δεν μπορούμε να θάψουμε τη μητέρα μου».

Η γιατρός, που έφερε τον τιμητικό τίτλο «Μητέρα Ηρωίδα» (τίτλος που απονέμεται από το κράτος στις Ουκρανές μητέρες που έχουν γεννήσει πάνω από πέντε παιδιά) βρέθηκε νεκρή μεταξύ του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια, ανέφερε η εφημερίδα «Kyiv Independent».

Με το θάνατό της να γίνεται γνωστό, η ουκρανική κυβέρνηση μέσω των υψηλόβαθμων στελεχών της έσπευσε να στείλει το δικό της «στερνό αντίο» στην ηρωίδα.

Στην είδηση του θανάτου της, υψηλόβαθμα στελέχη της ουκρανικής κυβέρνησης έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο στην θαρραλέα μητέρα.

Ο Άντον Γκεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, δήλωσε στην εφημερίδα «Sun»: «Η Όλγα Σεμιντιάνοβα σκοτώθηκε πολεμώντας Ρώσους τραμπούκους. Για μένα είναι εθνική ηρωίδα».