Όλο και πιο σκληρές ιστορίες, έρχονται κάθε μέρα στο φως από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος μαίνεται για 22η ημέρα.

Μία από αυτές είναι και του Serhiy Perebyynis από το Ιρπίν, ο οποίος έχασε τα παιδιά του και τη σύζυγό του από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Πρόκειται για την οικογένεια που «χάθηκε» στο Ιρπίν από βομβαρδισμούς, με τα πτώματα να κείτονται στο δρόμο και δίπλα τους μια βαλίτσα. Οι σκληρές αυτές εικόνες από τον πόλεμο της Ουκρανίας έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας κύμα οργής για τον άδικο χαμό των αμάχων.

Ο πατέρας της οικογένειας, Serhiy Perebyynis, μίλησε στο CNNi για την φρίκη του πολέμου και περιέγραψε πως κατάφερε να ανακτήσει τα πτώματα και να θάψει τα αγαπημένα του πρόσωπα αφότου οδηγούσε για τρεις ημέρες.

Η παρουσιάστρια του CNNi ρώτησε τον Ουκρανό για την τελευταία συνομιλία που είχε με τη σύζυγό του Τατιάνα το βράδυ πριν από τη δολοφονία της. «Εκείνη την ημέρα ήταν ήδη χωρίς νερό, ρεύμα, αέριο και συζητούσαμε. Κατάφερα να της μιλήσω γύρω στις στις 10 το βράδυ και συζητούσαμε για πιθανή εκκένωση» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια θέλησε να ρωτήσει τον Ουκρανό πατέρα για τα παιδιά του και η φωνή της αμέσως «έσπασε» και ξέσπασε σε δάκρυα. Ο Serhiy Perebyynis συγκλόνισε περιγράφοντας ότι έμαθε για τους θανάτους της γυναίκας και των παιδιών του μέσω Google Maps και Twitter. Εξήγησε πώς χρησιμοποίησε τη γεωγραφική τοποθεσία της Google για εντοπίζει πού βρισκόταν η οικογένειά του κατά τη διάρκεια του πολέμου, και το μοιραίο πρωί παρατήρησε πως η τοποθεσία τους στο Google Maps ήταν «ασυνήθιστη».

«Παρατήρησα ότι υπήρχε μια ασυνήθιστη γεωγραφική τοποθεσία μεταξύ του Κιέβου και της τοποθεσίας τους. Και μετά, 20 λεπτά αργότερα, το τηλέφωνό της μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία, σε ένα νοσοκομείο στο Κίεβο. Και υποψιάστηκα πως κάτι δεν πήγαινε καλά» είπε ο Serhiy Perebyynis, ο οποίος στη συνέχεια πως ζήτησε από φίλους του να πάνε στο νοσοκομείο για να μάθουν οποιαδήποτε πληροφορία για την οικογένειά του.

Τελικά, έμαθε τα θλιβερά νέα από μια είδηση στο Twitter. «Μετά είδα μια φωτογραφία στο Twitter και αναγνώρισα τα παιδιά μου. Αναγνώρισα τα πράγματα και τα ρούχα τους. Και τηλεφώνησα στους φίλους μου για να πω ότι τα παιδιά μου είναι νεκρά. Τα σώματά τους βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο», είπε με την παρουσιάστρια να ξεσπά σε λυγμούς πια.