O πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, διατύπωσε και πάλι την πλήρη υποστήριξή του προς την Ουκρανία, αυτή τη φορά κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Μακρόν εξέφρασε την προσήλωση της Γαλλίας στην ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο, περιλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτικού υλικού.

Επιθέσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία κατά την διάρκεια της ώρα αιχμής του πρωινού και έπληξε μη στρατιωτικούς στόχους. Μάλιστα, σκοτώθηκαν άμαχοι και καταστράφηκαν μη στρατιωτικές υποδομές σε μία κίνηση εκδίκησης του Βλαντίμιρ Πούτιν για την έκρηξη στην γέφυρα του Κερτς, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση».

«Έγκλημα πολέμου»

Στην Βαρσοβία, ο υπουργός Εξωτερικών, Ζμπίγκνιεφ Ράου, έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου». «Οι σημερινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί αποτελούν βάρβαρη πράξη και έγκλημα πολέμου», έγραψε στο Twitter ο Πολωνός ΥΠΕΞ. «Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε μαζί σου, Ουκρανία!», πρόσθεσε στη συνέχεια.