Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δηλώνει η ουκρανική πλευρά απαντώντας σε Ρώσο διαπραγματευτή.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, που ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εξήγησε ότι το Κίεβο θέλει οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός, σε απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και σε εγγυήσεις ασφαλείας.

«Οι ανακοινώσεις της ρωσικής πλευράς περιλαμβάνουν μόνο θέσεις με αιτήματα. Όλες οι ανακοινώσεις έχουν σκοπό, μεταξύ άλλων, να προκαλέσουν ένταση στα μέσα ενημέρωσης. Οι θέσεις μας παραμένουν αμετάβλητες. Κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας με συγκεκριμένες διατυπώσεις», έγραψε ο Ποντολιάκ σε ανάρτηση στο Twitter.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι είχε δηλώσει ότι ο ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, και η μη ένταξή της στο ΝΑΤΟ, είναι θέματα για τα οποία η Μόσχα και το Κίεβο συγκλίνουν περισσότερο στις διαπραγματευτικές τους θέσεις.


Για εγκλήματα πολέμου κατηγόρησε την Ουκρανία ο Πούτιν

Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για «εγκλήματα πολέμου» κατά την επικοινωνία του με τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος «επέστησε την προσοχή στα πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται καθημερινά από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Ουκρανούς εθνικιστές», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη ρωσική προεδρία, ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε την προσέγγιση της Μόσχας για μια πιθανή συμφωνία εκεχειρίας και υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους αμάχους.