Συνεχίζεται χωρίς διακοπή το «σφυροκόπημα» στο Κίεβο , την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, που εδώ και μέρες έχουν αρχίσει να πολιορκούν οι Ρώσοι.

Μάλιστα, ρωσικό βομβαρδισμό δέχτηκε το βράδυ της Κυριακή ένα εμπορικό κέντρου του Κιέβου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν ανατριχίλα.

Έξι πτώματα είχαν αποτεθεί νωρίτερα σήμερα μπροστά στο εμπορικό κέντρο Retroville, στη συνοικία Ποντίλσκι, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μπροστά στο κτίριο 10 ορόφων που ακόμη κάπνιζε βρισκόταν ένας πελώριος κρατήρας πολλών μέτρων. Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ, διαπίστωσε ο ίδιος.


Πυροσβέστες και στρατιωτικοί έψαχναν τα συντρίμμια για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.


Στη δημοσιότητα δόθηκαν πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που κατέγραψαν την πρώτη, τεράστια έκρηξη που προκάλεσε σύννεφο καπνού σε σχήμα μανιταριού, ακολουθούμενη από σειρά εκρήξεων μικρότερης ισχύος.


Άλλα πλάνα εικονίζουν πυροσβέστες να βγάζουν έναν από τα συντρίμμια, καλυμμένο από σκόνη.

Περίοικοι, κάτοικοι γειτονικού κτιρίου τα παράθυρα του οποίου διαλύθηκαν από την έκρηξη, είπαν πως είχαν δει εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων κοντά στο εμπορικό κέντρο μερικές ημέρες νωρίτερα, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Η ουκρανική κυβέρνηση απέρριψε τη νύχτα, σχεδόν αμέσως από την ώρα που διατυπώθηκε, το ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοσης της Μαριούπολης, ενώ η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σχεδόν σε όλα τα μέτωπα, δείχνει ότι οι προσπάθειες για ειρήνη δεν έχουν ελπίδα να φτάσουν σύντομα σε αποτέλεσμα.

Πέρα από το μέτωπο της Μαριούπολης, είναι εμφανές ότι η Μόσχα σφίγγει τον κλοιό γύρω από το Κίεβο, καθώς καθημερινά σημειώνονται όλο και περισσότεροι βομβαρδισμοί, με πολλούς νεκρούς.