Τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, στοίχισε ο χθεσινοβραδινός βομβαρδισμός εμπορικού κέντρου στο Κίεβο, σύμφωνα με την ανταπόκριση δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

«Έξι πτώματα βρίσκονταν νωρίτερα σήμερα μπροστά στο εμπορικό κέντρο Retroville, στο βορειοδυτικό τμήμα του Κιέβου», μετέδωσε ο δημοσιογράφος. Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πηγές, «το εμπορικό κέντρο υπέστη πλήγμα πολύ μεγάλης ισχύος, που κονιορτοποίησε αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης και άνοιξε γιγαντιαίο κρατήρα πολλών μέτρων μπροστά στο δεκαώροφο κτίριο που ακόμη κάπνιζε».

Καταστροφές

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ. «Πυροσβέστες και στρατιωτικοί έψαχναν τα συντρίμμια για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα», τόνισε ο απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου.



Στη συνοικία Ποντίλσκι

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως «εχθρικά πυρά» προκάλεσαν πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του εμπορικού κέντρου στη συνοικία Ποντίλσκι.

Επιπλέον, δόθηκαν στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που κατέγραψαν την πρώτη, τεράστια έκρηξη που προκάλεσε σύννεφο καπνού σε σχήμα μανιταριού, ακολουθούμενη από σειρά εκρήξεων μικρότερης ισχύος. Άλλα πλάνα εικονίζουν πυροσβέστες να βγάζουν έναν από τα συντρίμμια, καλυμμένο από σκόνη.



Είδαν εκτοξευτήρες

Περίοικοι και κάτοικοι γειτονικού κτιρίου τα παράθυρα του οποίου διαλύθηκαν από την έκρηξη, είπαν πως είχαν δει εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων κοντά στο εμπορικό κέντρο μερικές ημέρες νωρίτερα, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Η αρχική έκρηξη στο εμπορικό κέντρο αντήχησε σε όλη την πρωτεύουσα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.