Συνεχίζουν να μαίνονται οι μάχες στα ουκρανικά εδάφη. Δημοσιογράφος των Financial Times ανέφερε πως: «Ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον ειρηνικού πλήθους στη Χερσώνα, όπου σημειώνονται κανονικές διαδηλώσεις από όταν την κατέλαβαν». Ο δημοσιογράφος μεταδίδει επίσης πως: «Υπάρχουν αναφορές για τραυματισμένους πολίτες».

Μάλιστα, κυκλοφορεί ένα βίντεο, που φέρεται να απεικονίζει στιγμές από την επίθεση των Ρώσων κατά των διαδηλωτών στη Χερσώνα.

Κάποιοι δημοσιογράφοι και κάτοικοι της περιοχής έχουν κάνει λόγο επίσης για χρήση χειροβομβίδων από τους στρατιώτες.

Παράλληλα, η βουλευτής της Ουκρανίας, Λέσια Βασιλένκο, καταγγέλλει επιθέσεις στρατιωτών της Ρωσίας κατά αμάχων στο Κίεβο, αδιάκριτες και απρόκλητες. Η Βασιλένκο αναφέρει πως Ρώσοι στρατιώτες «πυροβολούν εξ’ επαφής» αμάχους στην πρωτεύουσα.

ΟΗΕ: 925 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (OHCHR) ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει 2.421 θύματα στην Ουκρανία - 925 νεκρούς και 1.496 τραυματίες. Οι αριθμοί αυτοί έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έως και τα μεσάνυχτα της 20ης Μαρτίου.

Σημειώνεται πάντως σε σχετικά ρεπορτάζ από διεθνή ΜΜΕ ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος, καθώς ο ΟΗΕ δεν έχει καταφέρει να λάβει ή να επιβεβαιώσει αναφορές από κάποιες σφοδρά χτυπημένες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Μαριούπολη.

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 114 παιδιά στην Ουκρανία από τις ρωσικές επιθέσεις και πως τουλάχιστον 140 έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα, η απελπιστική κατάσταση στη Μαριούπολη συνεχίζεται, με 300.000 περίπου ανθρώπους παγιδευμένους στην πόλη αυτήν χωρίς ρεύμα, νερό ή φαγητό και εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών. Το 90% περίπου των κτιρίων της πόλης υπολογίζεται πως έχει καταστραφεί. Ωστόσο, η Ουκρανία δεν δέχτηκε τους όρους περί παράδοσης της Μαριούπολης.

Οι αριθμοί αυτοί γνωστοποιούνται όσο συνεχίζονται οι αναφορές περί επιθέσεων από ρωσικά στρατεύματα κατά αμάχων πολιτών. Σήμερα, 26η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από βομβαρδισμένο εμπορικό κέντρο στο Κίεβο, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν οι προαναφερθείσες πληροφορίες για επίθεση από στρατεύματα της Μόσχας εναντίον διαδηλωτών στη Χερσώνα.