Μια πρόβλεψη για το πως θα τελειώσουν όλα έκανε η σύμβουλος της Ουκρανικής κυβέρνησης και του στρατού, Λιούμποβ Τσιμπούλσκα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο CNN, εκτιμά ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα περιοριστεί από τους δικούς του ανθρώπους.

Μιλώντας από την Βαρσοβία όπου βρίσκεται, και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσει η Ρωσία από την Ουκρανία, είπε: «Πιστεύω ότι στην καλύτερη περίπτωση, θα ''συμβεί'' κάτι στην Ρωσία. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ήδη διχασμός ανάμεσα στις ελίτ της χώρας, αλλά και μέσα στην κυβέρνηση. Είναι πολλοί αυτοί που καταλαβαίνουν ότι αυτός ο πόλεμος θα ‘’γονατίσει’’ την Ρωσία».

«Φυσικά και ελπίζουμε να κάνουν κάτι στην Ρωσία. Δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει επανάσταση αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι εξουσίες του Πούτιν να περιοριστούν από τους δικούς του ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την αντίσταση των Ουκρανών στην ρωσική εισβολή, η σύμβουλος του Ζελένσκι είπε: «Προσπαθούν να καταλάβουν πόλεις αλλά δεν μπορούν ούτε να εισβάλλου, ούτε να αποκτήσουν τον έλεγχο. Το έκαναν στην Χερσώνα αλλά οι πολίτες εκεί διαδηλώνουν, αντιστέκονται και βασικά οι Ρώσοι δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν όλο αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με την Μαριούπολη, το Χάρκοβο και το Κίεβο».

«Μπορούν να βομβαρδίζουν τις πόλεις και να σκοτώνουν αμάχους, αλλά τον έλεγχό τους δεν θα τον αποκτήσουν», σημείωσε ακόμα.

Τόνισε δε, ότι «βασικός στόχος του Πούτιν είναι το Κίεβο, αλλά θα είναι απίθανο να καταλάβει την πρωτεύουσα».