Ουκρανια-Ρωσια_συνορα_πολεμος
Διεθνή

ΟΗΕ: 1.081 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία -Νέο βίντεο από βομβαρδισμό αμάχων στο Χάρκοβο

Ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών αμάχων είναι πιθανόν σημαντικά υψηλότερος

Σύμφωνα με το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών αμάχων είναι πιθανόν σημαντικά υψηλότερος.

 Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει επιβεβαιώσει 1.081 θανάτους αμάχων και 1.707 τραυματισμούς στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

 Παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών εργάζονται για να επαληθεύσουν τις αναφορές περί επιπρόσθετων θανάτων σε σημεία σφοδρών συγκρούσεων, στις περιοχές Σούμι, Χάρκοβο και Ντονέτσκ, όπου βρίσκεται η πόλη της Μαριούπολης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 Νέο βίντεο που, σύμφωνα με τον Guardian, δείχνει ρωσικούς βομβαρδισμούς αμάχων που λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Χάρκοβο, είδε νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο φαίνεται το τμήμα της πόλης Nova Poshta -επιβεβαιωμένο από τους χάρτες της Google, να έχει μετατραπεί σε κόμβο για «παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντές μαχητές στην Ουκρανία».

 Στο βίντεο αποτυπώνεται ακόμα μια ζοφερή στόχευση αμάχων από τη Ρωσία, μόλις δύο ημέρες αφότου οι ΗΠΑ κατηγόρησαν επίσημα τις ρωσικές δυνάμεις για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία και είπαν ότι θα επιδιώξουν να κάνουν τη Ρωσία να λογοδοτήσει «χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο».

 

 

Άμαχοι προσπαθούν να βρουν από τα ερείπια στη Μαριούπολη

Νέο βίντεο από το βομβαρδισμό του θεάτρου στη Μαριούπολη -που κατά τις τελευταίες εκτιμήσεις έχει προκαλέσει τους θανάτους τουλάχιστον 300 ανθρώπων- αναρτήθηκε στον λογαριασμό του CNN και δείχνει συντρίμμια και την προσπάθεια ανθρώπων να εγκαταλείψουν το κτίριο, κατεβαίνοντας μια σκάλα.

 Σε ένα δεύτερο βίντεο, που δείχνει την τεράστια ζημιά που προκάλεσε ο βομβαρδισμός του θεάτρου, ένας άλλος άνδρας, μιλώντας στο τηλέφωνο, προσπαθεί να καθησυχάσει κάποιους δικούς του, λέγοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι άνθρωποι μαζί του στο ισόγειο δεν τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

 Ο ίδιος άνδρας ακούγεται ωστόσο να εκφράζει φόβους για άλλους που χρησιμοποιούσαν το κτίριο του θεάτρου της Μαριούπολης ως καταφύγιο και είναι κάτω από τα συντρίμμια.