Ο Γουίλ Σμιθ κρατάει εδώ και λίγες ώρες στα χέρια του το βραβείο του, αλλά το μικρό αγαλματίδιο των βραβείων Όσκαρ, φαίνεται ότι έπεσε… βαρύ, μετά το χαστούκι που έδωσε στον παρουσιαστή της βραδιάς. Η Ακαδημία Κινηματογράφου «καταδικάζει» το χαστούκι από τον Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ και λέει ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα επί του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «θα «διερευνήσει περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες», σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια και με τα πρότυπα συμπεριφοράς που διέπουν την Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ειδικότερα, μια επείγουσα συνάντηση έγινε μέσω Zoom τα ξημερώματα της Δευτέρας (28.3.2022, ώρα Ελλάδας) αμέσως μετά το πέρας της 94ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, με τα μέλη της Ακαδημίας, όπου συζήτησαν αν θα πάρουν πίσω το αγαλματίδιο από τον Γουίλ Σμιθ, μετά το χαστούκι που έριξε στον Κρις Ροκ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της DailyMail, τα μέλη της Ακαδημίας διχάζονται για το αν θα πάρουν πίσω το Όσκαρ από τον Γουίλ Σμιθ, το οποίο κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard», επειδή το χαστούκι στον Κρις Ροκ παραβιάζει έναν νέο κώδικα συμπεριφοράς που καταρτίστηκε από την Ακαδημία στον απόηχο του κινήματος #MeToo και των φρικτών εγκλημάτων του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

 Μάλιστα, τα μέλη της Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Αμερικανού ηθοποιού, έχουν συμφωνήσει να συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν παραβιάζει «την ακεραιότητα της Ακαδημίας με τις πράξεις τους». Μετά το χαστούκι, οι επικριτές του Χόλιγουντ είναι ξεκάθαροι πως ο Γουίλ Σμιθ παραβίασε αυτόν τον κώδικα, ωστόσο υπάρχουν και οι υποστηρικτές του που επιμένουν ότι «θα πρέπει να μπορεί να το κρατήσει».

 Μια πηγή των Όσκαρ, είπε στη Sun ότι «μόλις τελείωσε η τελετή, κάλεσαν βασικά μέλη για να πραγματοποιήσουν μια έκτακτη συνάντηση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβουν. Υπήρξαν εκκλήσεις να αφαιρεθεί από τον Γουίλ το αγαλματίδιο του Α’ Ανδρικού Ρόλου. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συγχωρούν τη βία με οποιονδήποτε τρόπο και υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στην Ακαδημία που πιστεύουν ότι πρέπει να του αφαιρέσουν το βραβείο για να τονίσουν ακριβώς αυτό. Άλλοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι πρέπει να του επιτραπεί να το κρατήσει».