Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι ο Πούτιν έχει προγραμματίσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν αργότερα την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος σχεδιάζει να συζητήσει τις λεπτομέρειες της ανθρωπιστικής επιχείρησης για την εκκένωση από τη Μαριούπολη με τη συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, για αργότερα την Τρίτη.

Ενώ ενημέρωνε τους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα του Πούτιν, ο εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι ο Πούτιν έχει τουλάχιστον ένα διεθνές τηλεφώνημα «σίγουρα προγραμματισμένο» για το βράδυ της Τρίτης. Όταν ρωτήθηκε ευθέως αν εννοεί μια συνομιλία με τον Μακρόν, που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η Γαλλία, ο Πεσκόφ είπε: «Ναι, ακριβώς». Προηγουμένως, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αποκαλύψει ότι ο Μακρόν σχεδιάζει να συζητήσει τις λεπτομέρειες της σχεδιαζόμενης ανθρωπιστικής επιχείρησης για την εκκένωση από τη Μαριούπολη με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Επικοινωνία Μπάιντεν με Ευρωπαίους ηγέτες

Τηλεφωνική συνομιλία με Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Τζόνσον έιχε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υπό το πρίσμα των εξελίξεων και τα αποτελέσματα των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, επικοινωνεί τηλεφωνικά αυτή την ώρα με τον Γάλλο πρόεδρο, τον Γερμανό καγκελάριο και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Ουκρανίας.

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν στις Βρυξέλλες και την Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, όπου πήρε μέρος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο της ΕΕ και της G7, ενώ είχε κατ' ιδίαν επαφές με ηγέτες.