Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα κρούσματα σαλμονέλας τα οποία παρουσιάστηκαν κυρίως σε παιδιά, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και συνδέθηκαν με την κατανάλωση σοκολατένιων αυγών Kinder.

Ύστερα από την εμφάνιση κρουσμάτων σαλμονέλωσης σε 8 χώρες (7 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συν τη Βρετανία) και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την παραγωγό εταιρεία των προϊόντων Kinder, τη Ferrero Rocher, στην Ελλάδα ο ΕΦΕΤ εξέδωσε εντολή αποχής του κοινού από τα Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr.

Το μέτρο είναι προληπτικό, καθώς στη χώρα μας δεν έχει αναφερθεί, για την ώρα, κάποιο κρούσμα σαλμονέλωσης το οποίο να συνδέεται με κατανάλωση κάποιου είδους από την Kinder.

Τριών ετών

Στη Βρετανία, μια μητέρα παρουσίασε στον λογαριασμό της στο Facebook τα συμπτώματα που εμφάνισε η τρίχρονη κόρη της, αφού είχε προηγουμένως καταναλώσει ένα από τα σοκολατένια προϊόντα της Kinder.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Σάρλοτ Γουίνγκφιλντ, η μικρή Μπρούκλιν Μέι «ήταν τόσο χάλια από τότε που την πήρα από τον παιδικό σταθμό τη Δευτέρα. Επειδή είχα αρρωστήσει την προηγούμενη εβδομάδα, σκέφτηκα ότι κόλλησε από μένα. Όμως, έφτασε να κοιμάται 21 ώρες το 24ωρο».

«Δεν είχε ενέργεια»

Και συνέχισε, λέγοντας πως η τρίχρονη «είχε πυρετό που ξεπέρασε τους 39° C. Μίλησα με τον παιδίατρο, πιστέψαμε πως ήταν κάποιος ιός, ωστόσο τρεις μέρες μετά επιβεβαιώθηκε πως είχε σαλμονέλα από τα σοκολατένια προϊόντα Kinder που είχε φάει την Κυριακή. Σε σύνολο 96 ωρών, ήταν ξύπνια για 12-14 ώρες συνολικά, αλλά ακόμα και τότε, ήταν... αλλού. Δεν είχε ενέργεια, αν και πρόκειται για ένα πολύ ενεργητικό παιδί».