Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
Τεθωρακισμενα_Ουκρανια
Διεθνή

Ουκρανία: Η Μόσχα μετακινεί βαρύ εξοπλισμό και τανκς μέσω Λευκορωσίας - Τι επικαλείται το BBC

Εθεάθησαν φορτωμένα τρένα

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC η Ρωσία φαίνεται να μετακινεί τανκς και βαρύ οπλισμό μέσω Λευκορωσίας.

Το βρετανικό κανάλι επικαλείται φιλο-ουκρανικό λευκορωσικό κανάλι πληροφοριών στο Telegram, το οποίο αποκάλυψε ότι έχει εντοπίσει σημαντικές κινήσεις των στρατευμάτων της Ρωσίας, οι οποίες έγιναν την Κυριακή.

Παράλληλη σύμφωνα με αυτή την πηγή, το κανάλι Belaruski Hayun, η Ρωσία φορτώνει σε τρένα βαρύ οπλισμό.

Εθεάθησαν φορτωμένα τρένα

Το συγκεκριμένο κανάλι υποστηρίζει ότι τρένα φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό εθεάθησαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην πρωτεύουσα Μινσκ και στη νοτιοανατολική Λευκορωσία,
BBC
συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Καλινκαβίτσι, Κοϊνίκι και Χόμελ Νορθ.

Φορτηγά και άρματα μάχης εθεάθησαν επίσης σε ένα τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό Ρετσίτσα στα νοτιοανατολικά. Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα εντοπίστηκαν να περιμένουν να φορτωθούν σε κοντινή απόσταση.

Απογειώθηκαν αεροσκάφη και ελικόπτερα

Έξι μαχητικά αεροσκάφη και μεταφορικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Μπαραναβίτσι στα δυτικά της Λευκορωσίας και πολλά ρωσικά ελικόπτερα απογειώθηκαν από το Ματσαουλίστσ κοντά στο Μινσκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υπήρξε σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει αποσύρει τα στρατεύματά της από το Κίεβο τις τελευταίες ημέρες και μετατοπίζει το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου της στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την ίδια και το σχέδιο της για αυτό που αποκαλεί ως τη δεύτερη φάση του πολέμου.