Στις 4,7 μονάδες ανήλθε η διαφορά ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 27,85% των ψήφων, η Μαρίν Λεπέν το 23,15% και ο Ζαν-Λοκ Μελανσόν το 21,95%. Μακρόν και Λεπέν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Η αποχή έφθασε στο 26,31%, στο υψηλότερο επίπεδο για ψηφοφορία πρώτου γύρου μετά το 2002, όταν είχε ανέλθει στο 28,4%.


Οι εκτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρειών δημοσκοπήσεων για λογαριασμό γαλλικών μέσων ενημέρωσης, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται, έστω και με οριακή διαφορά, να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών επί της Μαρίν Λεπέν, με το σκηνικό πάντως που διαμορφώνεται να διαφέρει πολύ σε σύγκριση με το 2017, όταν ο Γάλλος πρόεδρος είχε συγκεντρώσει 66% των ψήφων στην τελική αναμέτρηση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις εμφανίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν να συγκεντρώνει στον δεύτερο γύρο ποσοστό μεταξύ 51% και 54% και τη Μαρί Λεπέν 46% με 49%.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop για τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου με 51% των ψήφων.


Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών συγκεντρώνοντας 54% έναντι 46% της Λεπέν, σύμφωνα με εκτίμηση της Ipsos.


Αν ο δεύτερος γύρος γινόταν την επόμενη Κυριακή, το 54% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα έδιναν την ψήφο τους στον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με έρευνα της OpinionWay.


Βάσει εκτίμησης των ELABE και BFM TV, η διαφορά στον δεύτερο γύρο αναμένεται να κυμανθεί στο επίπεδο των τεσσάρων μονάδων (52%-48% υπέρ Μακρόν).