Οι αρχές στο Τζέρσεϊ πάγωσαν επιπλέον περιουσιακά στοιχεία του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καταστολής των Ρώσων ολιγαρχών.

Η αστυνομία στο μικροσκοπικό νησί της Μάγχης, περίπου 85 μίλια νότια της Αγγλίας, είπε ότι ερεύνησε χώρους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες πως συνδέονται με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες εκεί.

Ο 55χρονος δισεκατομμυριούχους, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, υπάρχει η πεποίθηση ότι βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη Μόσχα, ενώ συμμετείχε στον τελευταίο γύρο των τετ α τετ διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

Το Νομικό Τμήμα του Τζέρσεϊ ανέφερε σε δήλωσή του: «Εντάλματα έρευνας εκτελέστηκαν από την αστυνομία του Τζέρσεϊ την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 σε εγκαταστάσεις στο Τζέρσεϊ για τα οποία υπάρχουν υποψίες πως συνδέονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το Βασιλικό Δικαστήριο επέβαλε επίσης επίσημο διάταγμα δέσμευσης στις 12 Απριλίου, γνωστό ως saisie judiciaire, για περιουσιακά στοιχεία που εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία υποπτεύονται ότι συνδέονται με τον Αμπράμοβιτς και τα οποία είτε βρίσκονται στο Τζέρσεϊ είτε ανήκουν σε εταιρείες που έχουν ενσωματωθεί στο Τζέρσεϊ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τζέρσεϊ ανήκει στη βρετανική κοινοπολιτεία και ακολουθεί την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου, επομένως αποτελεί μέρος του ίδιου καθεστώτος κυρώσεων.


Οι Γάλλοι κατάσχεσαν το θρυλικό chateau του αξίας 90 εκατ. λιρών

Υπενθυμίζεται πως χθες οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν το Château de la Croë του Ρομάν Αμπράμοβιτς, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα πιο διάσημα μέρη της Γαλλικής Ριβιέρας, το Cap d'Antibes και το οποίο οι τοπικοί κτηματομεσίτες εκτιμούν ότι αξίζει περίπου 90 εκατομμύρια λίρες.

Κατασκευάστηκε το 1926 το chateau και διαθέτει πάνω από 12 υπνοδωμάτια, 8 μπάνια και βρίσκεται σε 12 στρέμματα καταπράσινου δάσους, λίγα μόλις μέτρα από τη Μεσόγειο.

Ο Αμπράμοβιτς ξόδεψε περίπου 30 εκατομμύρια λίρες για την αποκατάσταση του chateau, χτίζοντας μια πισίνα 15 μέτρων στην οροφή και τοποθετώντας ένα τεράστιο γυμναστήριο και home cinema στο υπόγειο.