Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
ERMOU_KOSMOS
Διεθνή

Εφιαλτική πρόβλεψη για τον κοροναϊό: «Θα δούμε μια νέα θανατηφόρα μετάλλαξή του»

Αν και τα κρούσματα μειώνονται σε όλη την Ευρώπη ο ιός μεταλλάσσεται

«Πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κοροναϊού τόσο μεταδοτική όπως η Όμικρον και εξίσου θανατηφόρα όσο η Δέλτα. Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή», επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild .

O Λάουτερμπαχ καλεί τους συμπολίτες τους να μην εφησυχάζουν σε ότι αφορά την πανδημία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Προσθέτει δε, ότι, αν και τα κρούσματα μειώνονται σε όλη την Ευρώπη ο ιός μεταλλάσσεται και κατά συνέπεια θα πρέπει οι υγειονομικές Αρχές να είναι σε επαγρύπνιση.

Σε ότι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, ο Γερμανός υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι, από τον Σεπτέμβριο οι συμπολίτες του θα μπορούν να κάνουν ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο στην παραλλαγή αυτή.

Όπως διευκρινίζει, οι υγειονομικές Αρχές της Γερμανίας σκοπεύουν να προστατεύσει καλύτερα τον πληθυσμό από την παραλλαγή «Όμικρον» με την βοήθεια ενός εμβολίου που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη μετάλλαξη αυτή της νόσου Covid.

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει, στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα». «Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή του κορονοϊού», εκτιμά ο Λάουτερμπαχ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γερμανία, ήδη περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19.