Ο πρώην αρχηγός Εθνικής Ασφαλείας της Βρετανίας, Λόρδος Ρίκετς, εκτιμά ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «θα μπορούσε να επιτεθεί σε μια βάση του ΝΑΤΟ» προκειμένου να φρενάρει την παράδοση των δυτικών όπλων με τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να αντιστέκονται στους Ρώσους .

Ο Λόρδος Ρίκετς προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει χθες στο BBC τις επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου προκειμένου να σταματήσει τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία και με φόντο τη βύθιση της ναυαρχίδας του στόλου του, «Moskva».

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί ακόμη και να επιτεθεί σε ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη ή νηοπομπές που κατευθύνονται στην Ουκρανία », ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λόρδος. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο Πούτιν «απελπίζεται όλο και περισσότερο στην προσπάθειά του να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων προς την πολύπαθη χώρα».

«Ανοιχτή πληγή»

Ο Λόρδος Ρίκετς πρόσθεσε επίσης ότι οι εχθροπραξίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν για «αρκετά χρόνια ως ανταρτοπόλεμος σαν ανοιχτή πληγή στην καρδιά της Ευρώπης».

«Υποθέτω ότι ο πρόεδρος Πούτιν θέλει όλοι να φοβόμαστε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, κάτι που όχι μόνο θα κλιμάκωνε επικίνδυνα την κατάσταση αλλά και θα διασφάλιζε την απομόνωση της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.