Τα γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, η οποία γίνεται 96 ετών. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που περνά τα γενέθλιά της χωρίς τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, που πέθανε πέρυσι.

Ο λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram ανάρτησε δύο φωτογραφίες της βασίλισσας για να ευχηθεί «Χρόνια Πολλά», μία από την παιδική της ηλικία και μία από το πώς είναι σήμερα.

Στη φωτογραφία από το σήμερα, η βασίλισσα εμφανίζεται με ένα μακρύ πράσινο παλτό, κρατώντας τα χαλινάρια των Μπάιμπεκ Κέιτι και Μπάιμπεκ Νάιτινγκεϊλ, των δύο αγαπημένων της πόνι. Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον περασμένο μήνα στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ και είναι η τέταρτη από μια σειρά φωτογραφιών που κυκλοφόρησε το Royal Windsor Horse Show.


Η βασίλισσα σχεδιάζει να περάσει τα γενέθλιά της μόνη της, καθώς – όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος από το παλάτι στο «E!News» – «ταξίδεψε στο κτήμα Sandringham για να κάνει ένα διάλειμμα». Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς, μέχρι και πριν την πανδημία, εκεί βρισκόταν με τον σύζυγο της. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ πλέον αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και γι’ αυτό το λόγο έχει ακυρώσει τον τελευταίο καιρό πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Η φωτογραφία από τα πρώιμα χρόνια της τη δείχνει να χαμογελά στον φακό. Όπως διαβάζουμε στη λεζάντα είναι μόλις δύο ετών.