Nίκη για το κόμμα χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν, παρά τον θρίαμβο του Εμανουέλ Μακρόν, ο επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας.

Στην πρώτη της δήλωση μετά την ανακοίνωση των exit polls, η Λεπέν δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα παραμένει μια «νίκη» για το κόμμα της, ωστόσο αποδέχτηκε την ήττα της. Σημειώνεται πως στις προεδρικές εκλογές του 2017 η ίδια είχε λάβει ποσοστό 33,9%, ενώ τώρα κυμαίνεται γύρω στ0 42%.

«Βλέπω ότι μετά από δύο εβδομάδες μεγάλου αγώνα, οι ιδέες που εκπροσωπούμε έφτασαν μέχρι εδώ και τελικά πήραμε 42%, μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ, έχουμε τη βούληση να προχωρήσουμε, δεν μετανιώνω για τίποτα».

Σημείωσε ότι ξεκινά από τώρα η μεγάλη μάχη για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. «Θα είμαι αρχηγός σε αυτή την μεγάλη μάχη κατά του Μακρόν» είπε.

«Σε αυτές τις εκλογές ήμασταν 1.000 φορές κερδισμένοι, ειδικά απέναντι σε αυτούς που περιμέναν την ήττα μας. Για μας αυτό το αποτέλεσμα είναι μαρτυρία μιας πολύ μεγάλης επιτυχίας, μιας φωνής των Γάλλων για μια μεγάλη αλλαγή που θα πρέπει να περιμένει».

Είναι αλήθεια ο Μακρόν είχε μια μεγάλη νίκη, αλλά ως αντιπολίτευση έχουμε τεράστια εξουσία για αντίλογο πολύ ισχυρό. Θα παραμείνω όπως με ξέρετε, μαχόμενη» είπε.