Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
State_Department
Διεθνή

ΗΠΑ: Έτοιμες για συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα παρά τις νέες «προκλήσεις» περί ενισχύσεως πυρηνικών όπλων

«Η Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύει μια απειλή για τη διεθνή ειρήνη»

Η διπλωματία των ΗΠΑ διαβεβαίωσε χθες Τρίτη πως η Ουάσινγκτον παραμένει ανοικτή στο ενδεχόμενο να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα παρά τις νέες «προκλήσεις» της Πιονγκγιάνγκ, μετά την ανακοίνωση του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι έχει σκοπό να «ενισχύσει» και να «αναπτύξει» το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του.

«Παραμένουμε ανοικτοί στη διπλωματία και στον διάλογο με τη Βόρεια Κορέα» προκειμένου να τερματιστεί το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων της χώρας της Ασίας, είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νεντ Πράις.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, οι ΗΠΑ έχουν «υποχρέωση να αντιδράσουν στις πρόσφατες προκλήσεις» της Βόρειας Κορέας, ιδίως τις δύο πρόσφατες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

Η ανακοίνωση της πρόθεσης του Κιμ Γιονγκ Ουν να «ενισχύσει και να αναπτύξει» το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο επιβεβαιώνει ότι «η Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύει μια απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και για το πρωτόκολλο της μη διάδοσης» των πυρηνικών όπλων, δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.