Ο πόλεμος που ξέσπασε με την εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου ενδέχεται να συνεχιστεί όλο το 2022, εκτίμησε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Ολεξίι Αρεστόβιτς. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακρά σύρραξη», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο εκ των στενών συνεργατών του προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, τόνισε ότι τα όπλα που παρέλαβε πρόσφατα η Ουκρανία θα έχουν «σοβαρό αντίκτυπο» στην πορεία του πολέμου από τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.

«Ακόμη κι αν σταματήσουν οι μάχες στο Ντονμπάς που βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου», πρόσθεσε ο  Αρεστόβιτς.

Χερσώνα

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρωσικός στρατός υποστήριξε πως κατέγραψε πρόοδο στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, καθώς ανακοίνωσε ότι κατέλαβε όλη την περιφέρεια της Χερσώνας. Τον ισχυρισμό της Μόσχας για την Χερσώνα ωστόσο, διέψευσε χθες ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς «οι γραμμές άμυνας συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στην περιφέρεια και οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να τις διασπάσουν».

Πάντως ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέστρεψε τέσσερις αποθήκες όπλων των ουκρανικών δυνάμεων στη Σλοβιάνσκ από αέρος. Συνολικά, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 32 στρατιωτικούς στόχους, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.