Ρωσική πυραυλική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Οδησσού κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός. 

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν έως στιγμής πληροφορίες για θύματα. 

Στα social media κυκλοφορούν βίντεο από την επίθεση των Ρώσων.

kiev

Να σημειώσουμε ότι η Οδησσός είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία μετά το Κίεβο (πρωτεύουσα) και το Χάρκοβο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις, αν και η άμυνά της έχει συγκροτηθεί εδώ και εβδομάδες.



Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Ουκρανοί περιφερειακοί αξιωματούχοι στην παράκτια πόλη της Οδησσού ανακοίνωσαν ότι θα κηρυχθεί εκ νέου απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή από την 1η έως την 3η Μαΐου και θα παραταθεί ανάλογα με τις ανάγκες, λόγω της ρωσικής κλιμάκωσης και άλλων στρατιωτικών ενεργειών στην περιοχή που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.



Στόχος ουκρανικών βομβαρδισμών σημείο ελέγχου στην επαρχία Κουρσκ λένε οι Ρώσοι

Ο κυβερνήτης της ρωσικής δυτικής επαρχίας Κουρσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα ότι εκτοξεύτηκαν από την κατεύθυνση της Ουκρανίας πολυάριθμοι όλμοι σε ένα ρωσικό σημείο ελέγχου.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ρομάν Σταροβόιτ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα ούτε ζημιές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την εγκυρότητα των ισχυρισμών του κυβερνήτη. Η ουκρανική πλευρά δεν σχολίασε το συμβάν.