Και επίσημα εκτός του φετινού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision τέθηκε η Ρωσία, όπως δήλωσαν σήμερα οι εκτελεστικοί παραγωγοί της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai σε συνέντευξη Τύπου προς τους ξένους ανταποκριτές.

Ως γνωστόν, ο εξηκοστός έκτος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας, από τις 10 μέχρι τις 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η απόφαση, που δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, αλλά ελήφθηκε με πλήρη ομοφωνία, βασίσθηκε στα όσα ορίζουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU).


Αφιερωμένη στην ειρήνη η φετινή διοργάνωση

«Στο Τορίνο όλα είναι έτοιμα, για την μεγάλη αυτή γιορτή. Συνολικά, έχουν διαπιστευθεί 500 δημοσιογράφοι, και άλλοι 1.000 θα παρακολουθήσουν την μεγάλη αυτή γιορτή, μέσω υπολογιστή», πρόσθεσαν οι υπεύθυνοι της Rai. Εξήγησαν, δε, ότι στις τρεις βραδιές του διαγωνισμού, το κύριο συνδετικό στοιχείο, το νήμα της όλης διοργάνωσης, θα είναι η ανάγκη υπερίσχυσης και υπεράσπισης της ειρήνης.

«Δεν είμαστε, φυσικά, μια πολιτικού χαρακτήρα διοργάνωση, αλλά βασιζόμαστε σε κάποιες σημαντικές οικουμενικές αξίες, υπερασπιζόμαστε την ανοχή και λέμε "όχι" στις διακρίσεις», υπογράμμισαν οι παραγωγοί της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.