Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη
Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη Κέλλυ Κοντογεώργη
mixail
Διεθνή

Πόλεμος: Νεκρός ο Μιχαήλ, ο μαχητής του τάγματος Αζόφ - Τι αποκάλυψε ο Ουκρανός πρέσβης

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στη νέα εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά, ο Σεργκέι Σουτένκο ανακοίνωσε ότι ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης, που είχε μιλήσει στις 7 Απριλίου στην ελληνική Βουλή, μαζί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ, που θα προβληθεί απόψε, και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι είναι νεκρός, ο Μιχαήλ, ο μαχητής του Τάγματος Αζόφ, που είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή. 

«Ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης του Azovstal την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε ο Ουκρανός πρέσβης.

«Υπήρχαν διάφορες φήμες ότι μπορεί να είναι νεκρός, ότι μπορεί να μην είναι», είπε ο Γιώργος Κουβαράς παρουσιαστής στη νέα εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Στο Κέντρο».

Τι είχε πει ο Μιχαήλ στην ελληνική Βουλή

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Απριλίου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης. Τότε, τον λόγο είχαν πάρει δύο Ελληνοουκρανοί ομιλητές. Ο ένας ήταν ο Μιχαήλ και ο δεύτερος ο Αναστάσιος.

«Καλημέρα αξιότιμα μέλη της Ελληνικής Βουλής. Απευθύνομαι σε εσάς ως Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ ΠΠ κατά των ναζιστών, τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το τάγμα Αζόφ. Αυτό είναι το χρέος μου ως άνδρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη. Πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, όπως ξέρετε, είναι Έλληνες, ελληνικής καταγωγής. Και η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό μας για να ανθίσει η πόλη μας. Σήμερα έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές, από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς. Από την 1η Μαρτίου, η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και μείναμε κάποια στιγμή χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα. Συμπατριώτες, έχουμε μια πόλη στην οποία ζουν χιλιάδες, κι όπου πεθαίνουν χιλιάδες. Παρακαλούμε, βοηθήστε μας», είχε δηλώσει ο Μιχαήλ, μία κίνηση που είχε διχάσει τα κόμματα.