Συνεχίζονται οι εντάσεις και οι επιθέσεις στο εργοστάσιο Αzovstal στη Μαριούπολη. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων από το έδαφος του εργοστασίου στις 5, 6 και 7 Μαΐου, από τις 08:00 έως τις 18:00 (τοπική ώρα).

«Σύμφωνα με την απόφαση της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις 08:00 έως τις 18:00 ώρα Μόσχας στις 5, 6 και 7 Μαΐου 2022 ανοίγουν ανθρωπιστικό διάδρομο από το έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal για την εκκένωση αμάχων (εργατικό προσωπικό, γυναίκες και παιδιά), η παρουσία των οποίων στις υπόγειες εγκαταστάσεις του εργοστασίου κοινοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τις αρχές του Κιέβου», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Σημειώνεται πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και οι ρωσόφωνες δυνάμεις του Ντονέτσκ θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες και θα αποσυρθούν σε ασφαλή απόσταση, ώστε οι άμαχοι να μπορούν να πάνε «προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξουν», τόσο προς το έδαφος της Ρωσίας όσο και προς περιοχές που ελέγχονται από τις αρχές του Κιέβου.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, επιβεβαίωσε η Ουκρανία

Νωρίτερα, οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη, σύμφωνα με έναν σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

Μέχρι και απόψε η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Azovstal, πρόσθεσε ο Ίλια Πονομαρένκο, καθώς η επικοινωνία αποκαταστάθηκε. Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος της Μαριούπολης είχε δηλώσει πως η επικοινωνία με τους μαχητές εντός του εργοστασίου είχε χαθεί.