Σε προεκλογική περίοδο έχει μπει η Τουρκία και νέα δημοσκόπηση δείχνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απολαμβάνει ένα ευρύ προβάδισμα έναντι του βασικού αντιπάλου του, του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Το γεγονός αυτό θεωρείται σημαντική επιτυχία Τούρκου προέδρου, όταν, μάλιστα, η οικονομία της Τουρκίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συγκεντρώνει μόλις 15, 2% στη δημοσκόπηση.

Οι επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι τόσο δύσκολες –όπως κάποιοι είχαν φανταστεί– για τον Τούρκο πρόεδρο, αναφέρει ο ανταποκριτής του Σκάι Μανώλης Κωστίδης προσθέτοντας ότι σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος θα παίξουν οι Κούρδοι και οι αναποφάσιστοι.

"Αν και έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας, πιστεύω ότι οι Κούρδοι κατευθύνονται προς την αντιπολίτευση, όμως, μην τελειώνουν κάποιοι τόσο γρήγορα τον Ερντογάν. Το κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές θα είναι στο ποιος τελικά θα είναι ο αντίπαλος απέναντι στον Ερντογάν".



Πιθανό σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο πρόεδρος της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου ανακοίνωσε χθες ότι έρχεται το τέταρτο γεωτρύπανο στην Τουρκία. Μέχρι τον Ιούλιο θα γίνουν εργασίες επισκευής και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, δεν αποκλείεται να στηθεί και σκηνικό έντασης από τον Τούρκο πρόεδρο, διότι τα τουρκικά πλοία έχουν αποσυρθεί εδώ και πολλούς μήνες από την Ανατολική Μεσόγειο κι "όταν αρχίζουν τέτοιου είδους διαρροές χρειάζεται μια προσοχή".