Σε ανατριχιαστικές ανακαλύψεις οδηγεί η ξηρασία στις ΗΠΑ, που αποστράγγιξε τη λίμνη Mead έξω από το Λας Βέγκας φέρνοντας στην επιφάνεια τρομακτικά μυστικά.

Ανθρώπινα οστά ανακάλυψαν έκπληκτες οι αρχές της Νεβάδα, καθώς μια καταστροφική ξηρασία αποστράγγιξε την λίμνη Mead έξω από το Λας Βέγκας.

Δύο αδερφές που κωπηλατούσαν στη λίμνη το Σάββατο εντόπισαν τα οστά, που αρχικά νόμισαν ότι ανήκαν σε πρόβατο. «Αρχικά ήμουν επιφυλακτική, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι βρήκαμε πραγματικά ανθρώπινα λείψανα», δήλωσε η Lynette Melvin στο KLAS-TV.

Αφού εντόπισαν ένα οστό της γνάθου, συνειδητοποίησαν ότι τα υπολείμματα ήταν ανθρώπινα και επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους του πάρκου. Οι δασοφύλακες της Υπηρεσίας του Εθνικού Πάρκου τα συνέλεξαν από τον κόλπο Callville, μέρος μιας περιοχής που είναι δημοφιλής για βαρκάδες και άλλες δραστηριότητες αναψυχής.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας δήλωσε ότι δεν ερευνά την υπόθεση ως ανθρωποκτονία. Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Clark εξετάζει τα λείψανα, καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να προσδιορίσουν την ταυτότητά τους.

Η ανακάλυψη ήρθε μια εβδομάδα αφότου η φθίνουσα στάθμη της λίμνης αποκάλυψε ένα βαρέλι που περιείχε το σώμα ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής είχε δολοφονηθεί πριν από δεκαετίες. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας πιθανότατα σκοτώθηκε μεταξύ των μέσων της δεκαετίας του 1970 και των αρχών της δεκαετίας του 1980, επειδή φορούσε παπούτσια φτιαγμένα εκείνη την περίοδο.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Clark προσπαθεί επίσης να προσδιορίσει την ταυτότητα αυτού του ατόμου. Η αστυνομία σχεδιάζει να στρατολογήσει εμπειρογνώμονες από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, για να καθορίσουν πότε άρχισε να διαβρώνεται το βαρέλι.

Η εξαντλητική ξηρασία που έπληξε την αμερικανική δύση έχει αποστραγγίξει τη λίμνη, μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές νερού στις ΗΠΑ. Το Λας Βέγκας αντλεί τώρα νερό από μεγαλύτερα βάθη της λίμνης, η οποία αποτελεί μέρος ενός συστήματος που παρέχει νερό σε περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανθρώπους και στηρίζει τη γεωργία σε όλη την περιοχή. Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η ξηρασία πιθανότατα θα φέρει περισσότερα ανθρώπινα λείψανα στην επιφάνεια της λίμνης.

«Θα έλεγα ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα καθώς πέφτει η στάθμη του νερού να βρούμε επιπλέον ανθρώπινα λείψανα», δήλωσε ο Ρέι Σπένσερ, υπολοχαγός της αστυνομίας του Λας Βέγκας, μετά την ανακάλυψη του πρώτου σετ λειψάνων.

Πηγή: Guardian