Το ρωσικό επιτελείο επικεντρώνεται στη διασφάλιση της αποχώρησης των στρατευμάτων από την περιοχή του Χαρκόβου ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. 

 Τα  ρωσικά στρατεύματα έχουν δεχτεί αυξανόμενη πίεση από τις ουκρανικές αντεπιθέσεις κατά μήκος ενός ευρέος μετώπου στα δυτικά των γραμμών εφοδιασμού τους, σύμφωνα με το Κίεβο.

 Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πρόσθεσε ότι υπήρξαν περισσότεροι βομβαρδισμοί πυροβολικού σε ουκρανικά εδάφη, καθώς οι Ρώσοι προσπαθούσαν να σημειώσουν πρόοδο προς το Σλόβιανσκ, βασικό στόχο. Το χωριό Νόβα Ντμίτριβκα δέχθηκε πυρά, όπως και στα τέλη Απριλίου.

 Ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν αεροπορικές επιδρομές γύρω από την Ντολίνα, η οποία βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βόρεια του Σλοβιάνσκ και της κοντινής Ανταμίβκα. Αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν ζημιές σε δύο θρησκευτικούς χώρους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

 Στην περιοχή του Λουχάνσκ, μια ρωσική επίθεση στην πόλη Ζολότε αποκρούστηκε είπε το Γενικό Επιτελείο, προσθέτοντας ότι αναφέρθηκαν περισσότεροι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μακριά από την τρέχουσα περιοχή των εχθροπραξιών στη βορειοανατολική περιοχή Σούμι, καθώς και αεροπορική επιδρομή κατά ενός χωριού της περιοχής.