Το «μακελειό» που σημειώθηκε στο Τέξας με τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, ο οποίος μπήκε στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ της μικρής πόλης Ουβάλντε και άνοιξε πυρ εναντίον μαθητών και δασκάλων, έχει συνταράξει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Έχασαν τη ζωή τους δεκαεννέα παιδιά, 7-11 ετών, και δύο δασκάλες, ενώ για την ώρα παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

Τον γύρο του διαδικτύου έχει ήδη κάνει ένα ερασιτεχνικό video, που κυκλοφόρησε στο Snapchat. Δείχνει τρομοκρατημένους γονείς να τρέχουν προς το σχολείο, γεμάτοι αγωνία για την τύχη των παιδιών τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Ένα από τα θύματα ήταν η δασκάλα της Δ’ δημοτικού Eva Mireles, για την οποία η θεία της, Lydia Martinez Delgado, δήλωσε: «Είμαι εξοργισμένη που συνεχίζονται αυτές οι επιθέσεις, τα παιδιά είναι αθώα. Δεν θα έπρεπε να έχουν όλοι πρόσβαση σε όπλα. Αυτή είναι η γενέτειρά μου, μια μικρή κοινότητα με κάτω από 20.000 κατοίκους. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε αγαπημένα μου πρόσωπα… Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τη χώρα, την πολιτεία, τα σχολεία και ειδικά τις οικογένειες όλων».

«Είμαι εξοργισμένη που συνεχίζονται αυτές οι επιθέσεις, τα παιδιά είναι αθώα. Δεν θα έπρεπε να έχουν όλοι πρόσβαση σε όπλα».

Ήταν το πιο θανατηφόρο συμβάν τέτοιου είδους από το 2012, που σε σχολείο του Κονέκτικατ είχαν σκοτωθεί 20 παιδιά και έξι μέλη του προσωπικού.