Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
arxiepiskopos_elpidoforos
Διεθνή

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για μακελειό στο Τέξας: Η αιματηρή θυσία παιδιών δεν δικαιολογείται με την επίκληση του «δικαιώματος» στην οπλοκατοχή

«Πώς ακριβώς προστατεύεται το δικαίωμα των ανθρώπων στη ζωή τους;», διερωτήθηκε

Την άμεση αντιμετώπιση της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ ζητά ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μετά το μακελειό που έλαβε χώρα σε σχολείο του Τέξας.

«Η σφαγή τόσο πολλών αθώων ψυχών και μάλιστα στην πλειονότητά τους μικρών παιδιών στο δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε του Τέξας πρέπει επιτέλους να οδηγήσει το έθνος μας στην οριστική απόφαση αντιμετώπισης της ένοπλης βίας», έγραψε σε ανάρτησή του στα social media.

Με αυτήν την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του για τη χθεσινή τραγωδία στο δημοτικό σχολείο Ρομπ της μικρής πόλης Ουβάλντε, όταν ένας 18χρονος έφηβος άνοιξε πυρ δολοφονώντας 19 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς, πριν και ο ίδιος σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.


«Πώς ακριβώς προστατεύεται το δικαίωμα των ανθρώπων στη ζωή»

Όπως τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, «αυτή η αιματηρή θυσία παιδιών, που προκάλεσε η κουλτούρα του θανάτου των όπλων, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με την επίκληση δικαιωμάτων», υπονοώντας το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, καθώς αυτήν τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υπάρχουν σχεδόν 400 εκατ. πυροβόλα όπλα, δηλαδή περισσότερα από τους κατοίκους της χώρας.

«Πώς ακριβώς προστατεύεται, όμως, το δικαίωμα των ανθρώπων στη ζωή τους;», διερωτήθηκε τέλος ο αρχιεπίσκοπος.