Ο ρωσικός στρατός ανακάλυψε τις σορούς 152 Ουκρανών μαχητών μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, και σκοπεύει να τα παραδώσει στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους στο εργοστάσιο, όπου είχαν οχυρωθεί για αρκετές εβδομάδες περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί μαχητές, κυρίως από το Τάγμα Αζόφ, προτού παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις στα μέσα Μαΐου, «οι Ρώσοι στρατιώτες ανακάλυψαν ένα φορτηγό ψυγείο», σύμφωνα με το υπουργείο.

«Μέσα στο ψυγείο, το σύστημα ψύξης του οποίου ήταν εκτός λειτουργίας, φυλάσσονταν 152 σοροί μαχητών και στρατιωτικών των ουκρανικών δυνάμεων», πρόσθεσε το υπουργείο σημειώνοντας ότι κάτω από τα σώματα βρέθηκαν και «τέσσερις νάρκες».

«Η ρωσική πλευρά θα φροντίσει να παραδώσει τις σορούς που βρέθηκαν μέσα στο εργοστάσιο στους ουκρανούς εκπροσώπους», προστίθεται και αναφέρεται ότι η Μόσχα δεν έλαβε κανένα αίτημα από την πλευρά του Κιέβου για την ανάκτησή τους.

Η πληροφορία αυτή δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.

Οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης, οχυρωμένοι στο τεράστιο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ, παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις μεταξύ 16 και 20 Μαΐου, έπειτα από τρεις μήνες σφοδρών μαχών.

Περί τους 2.500 Ουκρανοί μαχητές κρατούνται σήμερα από τους Ρώσους, οι οποίοι σκοπεύουν να τους δικάσουν ως... «εγκληματίες πολέμου».