Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα με επίκεντρο αυτή την φορά την Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος της τρικομματικής κυβέρνησης και υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού του ψευδοκράτους Φικρί Ατάογλου, ανακοίνωσε την τροποποίηση του καθεστώτος του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, και την ένταξη των πτήσεων από και προς αυτό στο σχέδιο εσωτερικών πτήσεων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ατάογλου, «ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι έδωσε εντολή στον υφυπουργό Οικονομικών της Τουρκίας να μεταφέρει την τδβκ (σσ: το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου) σε καθεστώς εγχώριων πτήσεων προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων», αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα, cyprustimew.com.

Όπως δήλωσε στον τ/κ Τύπο ο κ. Αταόγλου, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Άγκυρα ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι έδωσε εντολή στον Υφυπουργό Οικονομικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας να συμπεριλάβει το ψευδοκράτος στις εγχώριες πτήσεις.

Όπως ανέφερε, συζήτησαν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τη μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και ο Οκτάι έδωσε οδηγίες για αύξηση του αριθμού πτήσεων μεταξύ της Τουρκίας και κατεχομένων. Από την πλευρά τους, είπε ο Ατάογλου, έθεσαν επίσης το ζήτημα της έναρξης πτήσεων σε περιοχές (της Τουρκίας) προς τις οποίες σήμερα δεν διενεργούνται πτήσεις.

«Στόχος είναι να καταστούν ελκυστικές οι τιμές των εισιτηρίων για τους πολίτες της Τουρκίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι, σημειώνοντας την διασύνδεση ανάμεσα στην αύξηση των πτήσεων, αλλά και την προσπάθεια για να καταστούν ελκυστικές οι τιμές για τους Τούρκους υπηκόους που θέλουν να μεταβούν για τουρισμό στα κατεχόμενα.