Στο εξωτερικό βρίσκεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μιχαήλ Κασιάνοφ. Σημειώνεται ότι ο πρώτος πρωθυπουργός του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει περάσει έκτοτε στην αντιπολίτευση έχει ταχθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ελπίζω πως είναι για λίγο καιρό», έγραψε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Ο ίδιος δεν θέλησε να διευκρινίσει τις αιτίες ούτε την ημερομηνία της αναχώρησής του ούτε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

«Δεν γνωρίζω πού ακριβώς έχει πάει, σε ποια χώρα και σε ποια πόλη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κονσταντίν Μερζλίκιν, μέλος του γραφείου του Parnas, ενός μικρού φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης του οποίου ηγείται ο Κασιάνοφ,

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή του στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο 64χρονος είναι μέλος μιας «επιτροπής κατά του πολέμου», οι δραστηριότητες της οποίας είναι ακόμη ελάχιστες. Δημιουργήθηκε στο εξωτερικό από Ρώσους αντιπολιτευόμενους, μεταξύ των οποίων ο εξόριστος πρώην ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Ο Μιχαήλ Κασιάνοφ ήταν πρωθυπουργός του Ρώσου πρόεδρου στη διάρκεια των πρώτων ετών του στην εξουσία, από το 2000 ως το 2004, έπειτα είχε γίνει πολύ επικριτικός έναντι του Πούτιν.