Oι «αντάρτες» του Συντηρητικού κόμματος κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Όπως έγινε γνωστό, η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα το απόγευμα και αν η πρόταση περάσει, η Βρετανία θα «ψάξει» για τον επόμενο πρωθυπουργό.

Ήταν «αναμενόμενο»

Ειδικότερα, οι εκ των Συντηρητικών που απαιτούν την αποπομπή του, συγκέντρωσαν τις 54 υπογραφές και κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό των Torries, n μόνον ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπράντι, γνωρίζει πόσοι βουλευτές έχουν καταθέσει τις σχετικές επιστολές ζητώντας την αποχώρηση του Τζόνσον. Μόλις συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, η πρώτη κίνηση του Μπράντι θα είναι να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα ορίσει την ημερομηνία ψηφοφορίας. Εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε, πάντως,να σχολιάσει.

Ο Τζόνσον «δεν πάει πουθενά»

Πλέον, χρειάζονται 180 Συντηρητικοί βουλευτές να ταχθούν κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, για να απομπεφθεί. Βέβαια, σύμμαχοι του Τζόνσον δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ο πρωθυπουργός, που επιμένει στην άρνησή του να παραιτηθεί, θα κερδίσει στην ψηφοφορία, όποτε γίνει αυτή και δεν θα μπορέσει να κατατεθεί βάσει των κανονισμών του κόμματος νέα πρόταση μομφής εις βάρος του προτού περάσει ένας χρόνος.

«Μετά τους 12 μήνες [ο Τζόνσον] θα είναι πολύ κοντά στις βουλευτικές εκλογές, άρα πιθανώς θα υπάρχει πολλή απροθυμία να τον απομακρύνουν τότε. Ο Μπόρις δεν πάει πουθενά και θα μας οδηγήσει στις επόμενες εκλογές, δήλωσε υποστηρικτής του, πρώην υπουργός, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News.