Συνεχίζουν το σφυροκόπημα οι Ρώσοι στα ουκρανικά εδάφη. Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται μία ομάδα ουκρανών στρατιωτών να δέχεται μαζική επίθεση από ρωσικά στρατεύματα στο Σεβεροντονέτσκ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, Ρώσοι στρατιώτες έστησαν ενέδρα σε ουκρανικό περίπολο που κινείτο στην εξωτερική περίμετρο του εργοστασίου χημικών του Αζότ. Το βίντεο αρχικά δείχνει την ομάδα των Ουκρανών να κινείται σιγά σιγά και στη συνέχεια να δέχεται μαζικά τα ρωσικά πυρά. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό από πόσα άτομα αποτελείτο η συγκεκριμένη ομάδα, ενώ παραμένει άγνωστο εάν υπάρχουν επιζώντες.

Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών στο Σεβεροντονέτσκ και πλέον ελέγχουν μόνο τα περίχωρά της, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο RBC-Ukraine.

΄

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας αντεπιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες και ανακατέλαβαν σχεδόν τη μισή πόλη. Όμως δεν είχε νόημα να παραμείνουν εκεί όταν η Ρωσία άρχισε να ισοπεδώνει την περιοχή με βομβαρδισμούς και αεροπορικά πλήγματα, είπε ο Γκαϊντάι.

«Οι δυνάμεις μας τώρα ελέγχουν και πάλι μόνο τα περίχωρα της πόλης. Αλλά η μάχη συνεχίζεται, (οι ουκρανικές δυνάμεις) υπερασπίζονται το Σεβεροντονέτσκ, είναι αδύνατον να πούμε ότι οι Ρώσοι ελέγχουν πλήρως την πόλη», συμπλήρωσε.